Формація Сестер.

Неподалік Києва, а точніше в Бортничах з 12.04. – 14.04.2016р. відбулась формація перманентна тобто постійна, для сестер з ІІІ групи.
Вів цю зустріч отець Казимір Гузік OFM.cap.
Змістом зустрічі став роздум над монашим покликанням. Конференції переплітались спільною молитвою бревіарію, Святою Літургією, а також зустріччю Сестер в групі на ділені почутим і своїм пережиттям.
Отець звернув увагу на учнів котрі після смерті Вчителя, налякані розчаровані і розпорошені, тікають до Емаус. Поставив міцні питання: Чи зустріла Христа? Ким Він є для мене? Бо любов – це зустріч.
Прикладом зустрічі з Христом стало життя і служіння двох наших Сестер – мучениць Ядвіги і Анджеї, яких спалили разом з групою світських віруючих на Волині, за те, що не погодились перейти на православ’я.
Отець Казимир підняв питання спільноти, де Христос має бути центром. Наголосив про те, що суть життя – належати до Христа. Спільнота має бути як криниця з доброю водою. Отець Казимир заохочував «докопатися» до першої любові Засновників як до першоджерела.
Також перед нашими очима отець – капуцин поставив досить трагічну сцену з життя Авраама і його відповідь для сина, коли той питає про жертовне ягня:
«Бог подбає…». Ця відповідь є прикладом і стає взірцем, щоб довіритись попри усе Господу.
Дякуємо зі щирого серця Сестрам, які нас приймали за відкрите серце і гостинність, за теплу атмосферу,завдяки котрій, насправді ми могли заглибитись у роздуми над дорогою покликання.
Підготувала с. Людмила.